Berita 1
Berita 2
Berita 3
Berita 4

Kursus Corporate Governance untuk Syarikat-Syarikat Kerajaan Negeri Sembilan dan Melaka

YB Pegawai Kewangan Negeri telah merasmikan Kursus Corporate Governance untuk Syarikat Kerajaan Negeri pada 30 April 2019 bertempat di Klana Resort Seremban.

Baca selanjutnya: Kursus Corporate...

Majlis Pelancaran Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan

Pada 12 April 2019 (Jumaat), Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah menganjurkan Majlis Pelancaran EKSA Tahun 2019. Majlis telah disempurnakan oleh YB Tuan Mohd Khidir bin Majid, Pegawai Kewangan Negeri Sembilan dan dihadiri kira-kira seramai 55 orang pegawai dan kakitangan jabatan.

Baca selanjutnya: Majlis Pelancaran...

Bengkel Perakaunan Hasil (MPSAS) dan Penetapan/Pengiktirafan Hasil bagi Kerajaan Negeri Sembilan

Pada 27-28 Mac 2019 (Rabu-Khamis) seramai 25 peserta daripada sembilan (9) Jabatan Kerajaan Negeri & tiga (3) Pejabat Daerah dan Tanah, Negeri Sembilan telah menjalani bengkel yang di anjurkan oleh Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan, bertempat di Grand Lexis, Port Dickson.

Baca selanjutnya: Bengkel Perakaunan...

Kursus Infografik

Satu Kursus Infografik telah diadakan pada 7 dan 8 Mac 2019 bertempat Bilik Mesyuarat Perbendaharaan Negeri. Seramai 12 orang pegawai dan kakitangan yang terlibat semasa kursus tersebut di mana penceramah jemputan ialah Puan Siti Nursoleha binti Nawawi, Penolong Pegawai Teknologi Maklumat, Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan.

Baca selanjutnya: Kursus Infografik

TOPIK HANGAT