Berita 1
Berita 2
Berita 3
Berita 4
Berita 5

Majlis Amanat Ketua Setiausaha Negara dengan penjawat awam Kerajaan Negeri Sembilan

Pada 5 Julai 2018 (Khamis), satu Majlis Perjumpaan dan Amanat Ketua Setiausaha Negara dengan penjawat awam Kerajaan Negeri Sembilan telah berlangsung di Dewan Theattrete, Wisma Negeri.

Baca selanjutnya: Majlis Amanat...

Penyampaian Sijil Audit Bersih Penyata Kewangan Kerajaan Negeri Tahun 2017

Pada 5 Julai 2018 (Khamis) Pegawai Kewangan Negeri telah menerima kunjungan hormat daripada Pengarah Audit Negara cawangan Negeri Sembilan, Encik Zakri bin Mamat. Tujuan utama kunjungan hormat ini adalah untuk menyampaikan Sijil Audit Bersih Penyata Kewangan Kerajaan Negeri Tahun 2017.

Baca selanjutnya: Penyampaian Sijil...

Taklimat Pengurusan Kewangan Oleh Bank Muamalat (M) Bhd.

Taklimat Pengurusan Kewangan telah diadakan pada 3 Mei 2018 jam 10.00 pagi bertempat di Dewan Theatrette dan dihadiri oleh pegawai dan kakitangan dari Pejabat Kewangan Negeri Sembilan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan. Jumlah kehadiran adalah seramai 50 orang.

Baca selanjutnya: Taklimat...

Majlis Penyampaian Batas Perbelanjaan Kepada Jabatan Kerajaan Di Bawah Pentadbiran Kerajaan Negeri Sembilan Dan Taklimat Garis Panduan Bagi Cadangan Penyediaan Belanjawan Tahun 2019

Pada 6 April 2018 bertempat di Dewan Theaterette, Wisma Negeri, Pejabat Kewangan Negeri telah mengadakan Majlis Penyampaian Batas Perbelanjaan kepada Jabatan Kerajaan di bawah Pentadbiran Kerajaan Negeri Sembilan. Majlis ini telah dihadiri oleh 113 orang, terdiri daripada Ketua-ketua Jabatan dan wakil bagi mendengar amanat dan harapan YB Pegawai Kewangan Negeri mengenai penyediaan belanjawan Jabatan 2019. Majlis diteruskan Penyampaian Batas Perbelanjaan Tahun 2019 kepada 23 Jabatan Kerajaan Negeri Sembilan yang disampaikan oleh YB Pegawai Kewangan Negeri.

Baca selanjutnya: Majlis Penyampaian...

Taklimat Change Management (CM) dan Chart Of Accounts (COA) 1 SPEKS

Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah menganjurkan satu taklimat CM dan COA pada 12 Mac hingga 13 Mac 2018, yang melibatkan 200 orang peserta mewakili kesemua jabatan Kerajaan Negeri, Negeri Sembilan, di Dewan Theaterette, Wisma Negeri.

Baca selanjutnya: Taklimat Change...

TOPIK HANGAT