Berita 1
Berita 2
Berita 3
Berita 4

Kursus MPSAS dan COA

Pada 3 dan 4 Disember 2018, Pejabat Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah mengadakan Kursus MPSAS ( Piawaian Perakaunan Sektor Awam Malaysia ) dan COA ( Charts Of Accounts ) yang dirasmikan oleh YB Tuan Mohd Khidir bin Majid bertempat di Dewan Theaterette, Wisma Negeri, Negeri Sembilan. Majlis yang dihadiri seramai hampir 150 peserta sehari adalah daripada pelbagai Jabatan Kerajaan Negeri, Negeri Sembilan.

Baca selanjutnya: Kursus MPSAS dan COA

Taklimat Penutupan Akaun Tahun 2018

Pada 27 November 2018 (Selasa) telah diadakan Taklimat Penutupan Akaun Tahun 2018 yang dianjurkan oleh Pejabat Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan bertempat di Dewan Theatrette, Wisma Negeri, Negeri Sembilan.

Baca selanjutnya: Taklimat Penutupan...

Taklimat Perlaksanaan SST Bersama Jabatan Kastam Negeri Sembilan

Pada 14 November 2018, bertempat di Dewan Theatrette, Wisma Negeri, Negeri Sembilan, Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri melalui Bahagian Khidmat Pengurusan telah mengadakan satu sesi Taklimat perlaksanaan SST bersama Jabatan Kastam Negeri Sembilan. Majlis yang bermula pada pukul 9.00 pagi sehingga 1.00 tengahari itu telah dihadiri kira-kira seramai 84 peserta daripada pelbagai agensi kerajaan di Negeri Sembilan.

Baca selanjutnya: Taklimat...

Lawatan Majlis Bersama Jabatan (MBJ) Pejabat Kewangan Dan Perbendaharaan Negeri Sembilan (PKWNS) Ke Negeri Johor Darul Takzim (JDT)

YB Pegawai Kewangan Negeri, Negeri Sembilan Tuan Mohd Khidir bin Majid, pada 10 November 2018 hingga 13 November 2018 telah mengetuai rombongan lawatan kerja dengan disertai seramai 35 orang warga PKwNS yang turut dihadiri bersama Timbalan Pegawai Kewangan Negeri, Pengerusi Majlis Bersama Jabatan (MBJ) dan Penolong Bendahari ke Negeri Johor Darul Takzim.

Baca selanjutnya: Lawatan Majlis...

TOPIK HANGAT