Berita 1
Berita 2
Berita 3
Berita 4
Berita 5

Program Taklimat Pekeliling Pejabat Kewangan Negeri

Pada 13 Februari 2018, Bahagian Pengurusan Kewangan, Pejabat Kewangan Negeri Negeri Sembilan telah mengadakan Taklimat Pekeliling-pekeling Pejabat Kewangan Negeri Bil 1 - 3 Tahun 2018 yang diadakan di Dewan Theaterette, Wisma Negeri. Sebanyak 38 PTJ dijemput dengan kehadiran seramai 138 orang termasuk urusetia telah hadir dalam sesi taklimat ini.

Baca selanjutnya: Program Taklimat...

Majlis Perjumpaan YB Pegawai Kewangan Negeri Bersama Warga Pejabat Kewangan Dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan Darul Khusus

Pada 19 Januari 2018 (Jumaat) satu majlis perjumpaan telah diadakan di antara YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato' Johani bin Hassan bersama Warga Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan yang bertempat di Dewan Theatrette, Wisma Negeri.

Baca selanjutnya: Majlis Perjumpaan...

Proses Bawa ke Hadapan Tanggungan Belum Selesai Akaun Amanah ke Tahun Baru

Untuk makluman pihak YB. Dato'/ YBhg Dato'/ Tuan/ Puan,

terdapat dua kaedah yang boleh diambil oleh Jabatan/ PTJ untuk Pesanan Tempatan (LO)/ Inden Kerja yang dicaj Akaun Amanah.

Baca selanjutnya: Proses Bawa ke...

Kursus Pengurusan Kewangan Berkaitan Kawalan Dalaman Proses Bayaran

Pada 11 Disember 2017,Unit Khidmat Perunding SPEKS, Pejabat Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah mengadakan Kursus Pengurusan Kewangan Berkaitan Kawalan Dalaman Proses Bayaran bertempat di Avillion Admiral Cove Hotel, Port Dickson. Seramai 136 orang peserta daripada 71 PTJ termasuk Lembaga Muzium Negeri & Majlis Sukan Negeri dijemput untuk menghadiri kursus tersebut. Kursus ini diadakan bagi memberi pencerahan mengenai tiga topik utama yang sering berlaku kesilapan (kuiri) di PTJ-PTJ.

Baca selanjutnya: Kursus Pengurusan...

Bengkel Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (SKT) bagi tahun 2018

Bengkel Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (SKT) bagi tahun 2018, Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah diadakan pada 7 sehingga 9 Disember 2017, bertempat di Novotel Hotels & Resorts, Melaka yang melibatkan seramai 34 orang peserta termasuk urusetia.

Baca selanjutnya: Bengkel Penetapan...

TOPIK HANGAT